Nog niet zo lang geleden kondigde de sector Burgerlijke Stand van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in de Arabische Republiek Egypte de start aan van het aanbieden van zijn diensten via elektronische platforms, wat wordt beschouwd als een grote kwalitatieve sprong op het gebied van het leveren van overheidsdiensten aan burgers. Zoals we weten is het de gewoonte dat degenen die een overheidsdocument willen verkrijgen of een document willen vernieuwen, alle procedures op een typische manier ter plekke willen volgen, wat inhoudt dat ze veel moeten verhuizen tussen kantoren en afdelingen, en daar zijn we dol op de inhoudssite om u de meest prominente verlengingsmethoden te bieden.

Artikel inhoud

 • 1 Verleng de nationale identiteitskaart online

 • 2 1- Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken

 • 3 Papieren en documenten die nodig zijn voor verlenging

 • 4 kosten voor het vernieuwen van een verlopen nationale identiteitskaart

 • 5 De wettelijke termijn voor het verkrijgen van de nationale identiteitskaart is dringend

 • 6 Vernieuwing van de nationale identiteitskaart via de Egyptische post

 • 7 boetes voor het uitstellen van de vernieuwing van de nationale identiteitskaart


De nationale identiteitskaart online vernieuwen


Deze methode heeft meer de voorkeur van de nieuwe generatie jongeren dan van oudere generaties die niet volledig compatibel zijn met technologie en hoe ermee om te gaan.

Hoewel het op het eerste gezicht misschien ingewikkeld lijkt om de nationale identiteitskaart in Egypte via internet te verlengen, heeft dit het idee van het verlenen van diensten aanzienlijk vergemakkelijkt.


1- Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken


Deze methode verloopt volledig via de officiële website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op internet. Om van deze online service te profiteren, hoeft u alleen maar de volgende stappen te volgen en toe te passen:

 • Ga hier naar de officiële website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken: cso.moi.gov.eg.

Verlenging van de nationale identiteitskaart

 1. Ga naar het tabblad Internetdiensten voor burgers, klik op de optie ‘De nationale identiteitskaart uitgeven’ en klik vervolgens op ‘De nationale identiteitskaart uitgeven’.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 1. Zodra u op deze optie klikt, wordt u doorgestuurd naar een nieuw tabblad met het servicemandje voor verzoeken. Als dit verzoek het enige is dat u wilt doen, klikt u op Volgende.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 1. Daarna verschijnen er enkele gegevensvelden voor u die u moet invullen. Kies het documenttype “Kaartverlenging”, voer vervolgens de voornaam, de naam van de vader, de grootvader en de familienaam in, vervolgens de volledige naam van de moeder, het soort baan en het beroep en het oude nationale nummer uit

  kaart of geboorteakte, lees en ga akkoord met de voorwaarden en klik vervolgens op Volgende.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 2. U ziet nu een aantal gegevens die nodig zijn van de aanvrager, zoals huistelefoon, werk, appartementnummer, huisnummer, de verdieping waar u woont, de straat, de buurt, de stad en andere informatie. gegevens en klik op Volgende.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 1. De laatste stap in de methode voor het vernieuwen van de Egyptische nationale identiteitskaart via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken is het idee van betaling. Kies de juiste methode en zorg ervoor dat u de volledige schuld betaalt, die wordt geschat op 189,90 als de totale verlenging waarde, thuisbezorging en elektronische afhaling.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

Door het betalingsproces te voltooien en op de aanvraag indienen te klikken, heeft u alle stappen voltooid voor het vernieuwen van de nationale identiteitskaart in Egypte via de website van het Egyptische Ministerie van Binnenlandse Zaken, Sector Burgerlijke Stand.

Mis ook niet:

Onderzoek naar het nationale ID-nummer van een persoon op naam

2- Via het Egyptische digitale platform voor overheidsdiensten

Het Digital Egypt-platform wordt beschouwd als een van de moderne overheidsplatforms waarmee de Egyptische staat alle overheidsdiensten in al zijn aangesloten sectoren op één platform wil aanbieden, wat het idee van het verlenen van diensten aan burgers enorm zal vergemakkelijken, en om implementeer hiermee het elektronische servicemechanisme voor het vernieuwen van de persoonlijke statuskaart. Met het volgende:

 1. Ga naar de “Egypt Digital Portal” door op https://digital.gov.eg te klikken

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 1. Log in vanaf de linkerbovenhoek van de pagina als u een account op het platform heeft, en u kunt een account openen als dit uw eerste keer op de site is.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 1. Na het invullen en inloggen moet u naar het hoofdmenu van de site gaan, vervolgens naar de onderkant van de pagina scrollen om de overheidsdiensten te bekijken en uit alle opties “Civiele Diensten” kiezen door erop te klikken.

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 2. Door op civiele diensten te klikken, wordt u op de website van het Ministerie van Communicatie onmiddellijk doorgestuurd naar een pagina met alle civiele diensten voor persoonlijke status, naast de verkeersdiensten.

 3. Klik aan de rechterkant van de pagina op Diensten voor de Burgerlijke Stand en zoek naar de dienst die u wilt ontvangen, zoals het aanvragen van een vervanging voor een verloren nationale identiteitskaart, een vervanging voor een beschadigde nationale identiteitskaart, of zelfs verlenging en het verkrijgen van een nieuwe kaart .

  Verlenging van de nationale identiteitskaartVerlenging van de nationale identiteitskaart

 4. Als u bent ingelogd, verschijnt er een lijst met persoonlijke gegevens en nationale identiteitskaartgegevens die u moet invullen. Nadat u al deze gegevens heeft ingevuld, kiest u de betaalmethode die voor u geschikt is, online of via een vertegenwoordiger .

 5. Vul alle vereiste papieren en documenten in en upload ze op de daarvoor bestemde plaats, nadat u er zeker van bent dat ze correct en duidelijk zijn.

 6. Verzend ten slotte het verzoek en wacht tot het verstrijken van de periode om het te ontvangen van de locatie die voor u is opgegeven.

Mis het ook niet: Uitleg over de ID-kaartaanvraag

3- Vernieuwing van de nationale identiteitskaart op de traditionele manier

 1. Ga naar het dichtstbijzijnde politiebureau of de burgerlijke stand om een ​​formulier aan te vragen.

Reguliere vormprijs

45,00 Egyptische ponden.

De prijs van het dringende formulier

120,00 Egyptische ponden.

De prijs van het VIP-formulier

170,00 Egyptische ponden.

 1. Nadat u het formulier heeft aangeschaft, moet u eraan werken om de gegevens die het bevat in te vullen, waarbij u ervoor zorgt dat de ingevoerde gegevens juist zijn.

 2. Ga naar het politiebureau of het bureau van de burgerlijke stand en vul alle papieren en documenten in die nodig zijn voor verlenging.

 3. De werknemer ontvangt het formulier en andere documenten.

 4. Er wordt een persoonlijke foto van de nationale identiteitskaart gemaakt en vervolgens krijgt de burger het stub van het formulier om de kaart te ontvangen nadat de gespecificeerde tijd is verstreken van het kantoor dat is aangewezen voor afgifte.

Mis het ook niet: ik wil mijn nationaal ID-nummer weten


Papieren en documenten die nodig zijn voor verlenging


Het is vermeldenswaard dat de elektronische dienst voor het vernieuwen van de nationale identiteitskaart het idee van het indienen van officiële papieren en documenten niet vervangt, en de papieren die nodig zijn voor verlenging zijn als volgt:

 • Een gescande kopie van de ingevulde kaart.

 • Huwelijksakte om het woord ‘getrouwd’ op de nationale identiteitskaart te registreren.

 • Een certificaat ter verduidelijking van uw beroep, afgegeven door uw werkgever of vakbond.

 • Een kopie van uw academische kwalificaties als u momenteel geen baan heeft of als u student bent.

 • Een door het vastgoedregister gewaarmerkt contract voor het huis, voor het geval u uw oude woonplaats wilt veranderen, en dat kan worden vervangen door een betalingsbewijs voor de elektriciteits-, water-, gas- of zelfs vaste telefoonrekening.

Kosten voor het vernieuwen van een verlopen nationale identiteitskaart

De kosten voor het verkrijgen van persoonlijke kaarten zijn verhoogd en zijn als volgt:

 • Bij aankoop van een regulier formulier vindt betaling plaats

  45 Egyptische ponden.

 • Een snel formulier is de moeite waard

  Slechts 120 pond.

 • Terwijl de Autoriteit een nieuw formulier heeft uitgegeven waarmee alle burgers hun kaart binnen slechts twee uur vanuit de burgerlijke stand kunnen vernieuwen, en de waarde ervan is

  170 Egyptische ponden.

De wettelijke termijn voor het verkrijgen van de nationale identiteitskaart is dringend

redden

Burgerlijke stand

Een dienst waarmee burgers de identiteitskaart in een korte periode van maximaal drie dagen kunnen verkrijgen. Ambtenaren gaven aan dat hiervoor meer kosten moeten worden betaald dan voor de reguliere kaart, en dat deze ook online thuis of via de verschillende burgerlijke standkantoren kan worden verkregen.

Vernieuwing van de nationale identiteitskaart via de Egyptische post

Egyptian Post levert momenteel alle overheidsdiensten, en een van de belangrijkste dingen die zij levert is orde

Vernieuwing van de identiteitskaart,

Dit wordt gedaan door het volgende te doen:

 • Ga naar het dichtstbijzijnde postkantoor, met

  Koop het formulier voor de identiteitskaart.

 • De aanvrager schrijft al zijn persoonlijke gegevens op de aangegeven plaats.

 • Vervolgens worden alle vereiste documenten samen met het verlengingsformulier ingediend bij de betreffende medewerker, onder betaling van de door het ministerie gespecificeerde vergoedingen.

 • Het verlengingsproces vindt binnen twee weken plaats en in geval van verlenging wordt er via het mobiele nummer contact met de aanvrager opgenomen.

Sancties voor het uitstellen van de vernieuwing van de nationale identiteitskaart

De overheid legde strenge straffen op aan iedereen die nalatig was

Vernieuwing van de identiteitskaart,

Dit is om de veiligheid van het land van het land te behouden. Ouderen en mensen met speciale behoeften zijn uitgesloten van deze straffen. Deze boetes zijn als volgt:

Verlopen nationale identiteitskaartVerlopen nationale identiteitskaart

 • is betaald

  100 Egyptische ponden

  In geval van vertraging op de geplande verlengingsdatum.

 • De overheid legde ook 50 pond op in geval van vertraging bij het bijwerken van de gegevens op de kaart.

 • Als de persoon echter de wettelijke leeftijd voor het verkrijgen van de kaart overschrijdt, moet hij een boete van een bepaald bedrag betalen

  100 Egyptische ponden.

Het is vermeldenswaard dat alle diensten die overheidskaders en bevoegde autoriteiten in Egypte elektronisch proberen te verlenen slechts de eerste stap zijn in het verbeteren van het dienstensysteem en het werken aan het op een optimale manier verwezenlijken van de Egyptische Visie 2030, waarbij de regering kosten noch moeite spaart. bereiken.