De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University is 1445; De elektronische universiteit onderscheidt zich door het bieden van passende onderwijsvoorwaarden op basis van informatie- en communicatietechnologieën, e-learning en gemengd onderwijs, dat virtuele studie verbindt met reguliere studie, naast het bieden van passende onderwijssystemen. Door zijn studie aan de elektronische universiteit behaalt de student hoge academische graden, zoals een bachelordiploma. Er worden diensten voor levenslang onderwijs verleend. Als je een wetenschapsstudent bent en erover denkt om je in te schrijven voor de elektronische universiteit. Lees dan ons artikel waarin u de elektronische universiteitstarieven kunt zien.

Artikelelementen

De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University is 1445

De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University is 1445

De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University 1445 varieert afhankelijk van de onderwijssystemen voor afgestudeerde en niet-gegradueerde studenten. Wat betreft de prijs voor het volgen van trainingen, zullen we voor elke studiefase afzonderlijk een overzicht geven van de elektronische universiteitstarieven. De prijs van een academisch uur aan de Electronic University 1445 is als volgt:

Hij was ook getuige van: Procedurele Gids 1445 en de Regelgevingsgids voor openbare onderwijsscholen in Saoedi-Arabië 2024

Bachelortarieven Saudi Electronic University 1445

Het universiteitsbestuur heeft de prijs per academisch uur voor een bachelordiploma vastgesteld op 265 Saoedische riyals per regulier academisch uur per semester. Het werd duidelijk dat deze vergoedingen bedoeld zijn voor nieuwe studenten in het studiejaar 1445, en niet voor studenten uit voorgaande jaren.

Mastergelden Saudi Electronic University 1445

Mastergelden Saudi Electronic University 1445

De administratie van de Saudi Electronic University heeft ook het uurtarief voor postdoctorale programma's voor elk programma als volgt verduidelijkt:

 • Masterprogramma in bedrijfskunde: het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2.250 Saoedische riyals en de totale studiekosten bedragen 81.000 Saoedische riyals.
 • Evenals de masteropleiding Cybersecurity: het aantal programma-uren bedraagt ​​36 uur, de prijs van de goedgekeurde onderwijseenheid bedraagt ​​2.250 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 81.000 Saoedische riyal.
 • Ook de masteropleiding International Business Law: het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 1.800 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 64.800 Saoedische riyal.
 • Masterprogramma Data Science: Het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2.250 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 81.000 Saoedische riyal.
 • Master of Health Care Management-programma: Het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2.250 Saoedische riyals en de totale studiekosten bedragen 81.000 Saoedische riyals.
 • Masterprogramma in vertaaltechnologieën: het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 1,800 Saoedische riyals en de totale studiekosten bedragen 64,800 Saoedische riyals.
 • Executive masterprogramma in bedrijfskunde: het aantal programma-uren is 33 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2.250 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 74.250 Saoedische riyal.
 • Masterprogramma Digital Marketing: Het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2,250 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 81,000 Saoedische riyal.
 • Masterprogramma in medisch onderwijs en paramedische beroepen: het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 3.500 Saoedische riyal en de totale studiekosten bedragen 126.000 Saoedische riyal.
 • Masterprogramma in geavanceerde verpleegkunde in de eerstelijnsgezondheidszorg: het aantal programma-uren is 48 uur, inclusief praktische training gedurende twee semesters, en elk kost 13.500 riyals. De prijs van de goedgekeurde studie-eenheid bedraagt ​​3.500 Saoedische riyal, en de totale studiekosten bedragen 160.000 Saoedische riyal.
 • Executive masterprogramma in gezondheidszorgkwaliteit en patiëntveiligheid: het aantal programma-uren is 36 uur, de prijs van de goedgekeurde studie-eenheid is 2.250 Saoedische riyals en de totale studiekosten bedragen 81.000 Saoedische riyals.

Tarieven voor het introductiemasterprogramma aan de elektronische universiteit

Tarieven voor het introductiemasterprogramma aan de elektronische universiteit

De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University binnen de voorbereidingsprogramma’s voor het behalen van een masterdiploma is als volgt:

 • Kosten voor het voorbereidend semester voor de Master of Business Administration: 9000 riyals Het aantal uren van het programma bedraagt ​​12 studie-uren.
 • Evenals de kosten voor het introductieprogramma voor de Master of Data Science: 18.000 riyals.Het aantal uren van het programma is 24 uur studie.
 • Ook bedragen de kosten voor het introductieprogramma voor de Master of Cybersecurity: 20.250 riyals.Het aantal uren van het programma bedraagt ​​27 uur studie.
 • De kosten stijgen met 50% voor elk academisch uur aan de Saudi Electronic University tijdens het zomersemester.

Zie ook: Authenticatie van certificaten van het Saoedische ministerie van Hoger Onderwijs

Stappen om de kosten van de Saudi Electronic University te betalen 1445

Studenten aangesloten bij de Electronic University kunnen het collegegelduurtarief aan de Saudi Electronic University betalen door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Log vanaf hier rechtstreeks in op de website van de Saoedische Universiteit.
 2. Klik op het login-pictogram en voer de vereiste gegevens in.
 3. Klik op het Financiën-pictogram in het hoofdmenu.
 4. Klik ook op de betalingsoptie collegegeld in het submenu.
 5. Klik ook op het betalingspictogram en concentreer u op de instructies.
 6. Vul vervolgens de betaalkaartgegevens in.
 7. Klik op Nu betalen.
 8. Schrijf vervolgens de beveiligingscode die per sms is verzonden naar de telefoon die bij de bank van de kaart is geregistreerd.

Kosten voor trainingen aan de Saudi Electronic University

De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University is niet vastgesteld voor opleidingen in vergelijking met de bachelor- en masteropleidingen, omdat deze wordt geschat op basis van de specialisatie en de tijdsduur van de opleiding. van de elektronische universiteit kunt u hier bekijken.

Wordt er BTW berekend over collegegeld?

Het elektronische universiteitsbestuur heeft verduidelijkt dat in de studiekosten de waarde van de toegevoegde belasting niet is inbegrepen, aangezien deze als volgt wordt berekend:

 • 0% voor Saoedische studenten die aan de universiteit zijn ingeschreven.
 • 50% bijtelling voor buitenlandse studenten.

Zie ook: PIRLS-testlink, Saoedische onderwijs- en opleidingsevaluatiecommissie

Voorwaarden voor vrijstelling van de kosten van de Saudi Electronic University

De Saudi Electronic University probeert bepaalde delen van de samenleving te voorzien van vergoedingen en heeft hen daarom voorzien van een dienst voor vrijstelling van vergoedingen, waarvan de meest prominente leden zijn van de militaire sectoren van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie, en hun vrouwen en kinderen, volgens aan een reeks voorwaarden, namelijk:

 • Er moet een bewijs worden geleverd dat de student of zijn voogd in de militaire sector werkt.
 • Het militaire dienstdocument moet ook naar de aangewezen officiële post worden gestuurd, namelijk: (e-mail beveiligd).
 • Als de kosten zijn betaald, kunnen ze als saldo worden bewaard voor toekomstige semesters.
 • Studenten die niet aan de Saoedische grens gestationeerd zijn, kunnen normaal gesproken ook examens aan de universiteit afleggen, aangezien hogescholen voor elke zaak onregelmatigheden behandelen, afhankelijk van de omstandigheden.

Zie ook: Ministerie van Hoger Onderwijs Equivalentie van Saoedische certificaten

Stappen voor het indienen van verzoeken om vrijstelling van Saoedische universiteitscollegegelden 1445

Studenten aangesloten bij de Electronic University kunnen verzoeken indienen om vrijstelling van het betalen van het uurtarief aan de Saudi Electronic University door de volgende stappen te volgen:

 1. Log vanaf hier in op het universitaire systeem.
 2. Klik op Financiën in het menu aan de rechterkant van de pagina.
 3. Selecteer het pictogram voor de service voor vrijstelling van kosten.
 4. Kies dan voor de vrijstelling met of zonder restitutie.
 5. Selecteer de categorie uit de weergegeven lijst.
 6. Upload documenten en voer de vereiste gegevens in.
 7. Ga akkoord met de declaratie en klik vervolgens op Opslaan.

de Saoedische elektronische universiteit

De Saudi Electronic University is een Saoedische universiteit die bachelor- en postdoctorale graden verleent. Het werd op 8 oktober 2011 bij koninklijk besluit opgericht om een ​​combinatie van online en regulier onderwijs aan te bieden, bekend als blended learning. In juli 2020 benoemde de Saoedische minister van Onderwijs, Hamad bin Mohammed Al Sheikh, mevrouw Lilac Al-Safadi tot president van de Saudi Electronic University, waarmee zij de eerste vrouw was die het presidentschap op zich nam van een Saoedische universiteit waar studenten van beide geslachten zijn aangesloten. . Het omvat ook een aantal hogescholen, te weten:

 • College Financiële Administratieve Wetenschappen.
 • College voor computer- en informatica.
 • College voor Gezondheidswetenschappen.
 • College voor Wetenschap en Theoretische Studies.

Naast de hoofdvestiging in Riyadh heeft de Saudi Electronic University tien extra vestigingen: de vestigingen Dammam en Abha, Jeddah, Medina en Tabuk, naast de vestigingen Qassim, Jazan, Al-Ahsa, Najran en Hail.

Stappen om u te registreren bij de Saudi Electronic University 1445

Iedereen die lid wil worden van de Saudi Electronic University moet de volgende registratiestappen volgen:

 1. Log vanaf hier rechtstreeks in op het elektronische portaal van de universiteit.
 2. Klik op het tabblad Toelatingen in de hoofdwerkbalk bovenaan de pagina.
 3. Kies het onderwijsprogramma dat de student wil volgen.
 4. Klik op Nu registreren en klik vervolgens op de optie U hebt geen account.
 5. Registreer de gegevens voor het aanmaken van het account, dit zijn het e-mailadres en het wachtwoord, en schrijf de verificatiecode die naar het persoonlijke e-mailadres van de student is verzonden.
 6. Inloggen
 7. Voer de vereiste gegevens nauwkeurig in en klik vervolgens op Bevestigen.
 8. Het verifiëren van de geldigheid van persoonlijke gegevens, evenals de geldigheid van contactgegevens.
 9. Klik op registratieverzoeken.
 10. Bepaal het academisch niveau, namelijk bachelor, en bepaal vervolgens de toelatingseisen.
 11. Bepaal de wensen van de leerling. Dit zijn maximaal vier wensen.
 12. Voer de vereiste documenten en papieren in en klik vervolgens op Volgende.
 13. Klik op het pictogram om akkoord te gaan met alle voorwaarden, voorwaarden en acceptatievoorwaarden en klik vervolgens op Volgende.

Saoedisch elektronisch universitair systeem

Het elektronische studiesysteem van de universiteit is gebaseerd op het blended onderwijssysteem dat e-learning op afstand koppelt via het Blackboard-systeem, waar deelname aan virtuele colleges en het oplossen van opdrachten plaatsvindt, en het reguliere onderwijs dat wordt vertegenwoordigd door het rechtstreeks en binnen de colleges volgen van colleges. Het is vermeldenswaard dat de universiteit veel verschillende onderwijssystemen aan studenten aanbiedt, afhankelijk van hun studieprogramma.

Manieren om te communiceren met de Saudi Electronic University

De Saudi Electronic University heeft verschillende manieren geïdentificeerd om ermee te communiceren, om degenen die zich willen inschrijven de mogelijkheid te bieden om te informeren naar de prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University, namelijk:

 • Uniform nummer van de Saudi Electronic University: 199099.
 • Klantenservicenummer via WhatsApp: 00966112613500.
 • Het officiële account van de Saoedische Universiteit op Twitter vanaf hier.

Link naar Saoedische elektronische universiteit

Het bestuur van de Saudi Electronic University wil studenten graag alle voorzieningen bieden. Er is een elektronisch portaal gelanceerd dat bijdraagt ​​aan het indienen van aanvragen voor inschrijving voor bachelor- en masteropleidingen en het bekijken van alle trainingen, naast de mogelijkheid om de Saudi Electronic University-kosten te betalen. De Saudi University-link is vanaf hier toegankelijk.

Op basis van de verklaring die we hebben verstrekt om te weten De prijs van een academisch uur aan de Saudi Electronic University is 1445Wij wensen alle bètastudenten excellentie en succes bij het bereiken van hogere graden.