De methode van registratie in Muqeem om het Koninkrijk binnen te komen gebeurt met enkele eenvoudige stappen, maar verschilt per geval, omdat de reden voor toegang tot het Koninkrijk een behandeling, bezoek, verblijf, etc. kan zijn. Daarom heeft het ministerie dit mogelijk gemaakt om toestemming te verkrijgen om de veiligheid van het land te handhaven via het Muqeem-platform, en dat is wat we zullen bespreken. Het mechanisme ervan in onze volgende regels.


Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen


Het koninkrijk Saoedi-Arabië biedt altijd onderscheidende elektronische diensten aan zowel zijn burgers als inwoners, om comfort en volledige transacties gemakkelijker en zonder moeite te bieden, en dit volgt hun idee van Visie 2030 AD om af te zien van papieren transacties.

Een van de onderscheidende diensten in het Koninkrijk voor reizigers naar het Koninkrijk is de noodzaak om zich te registreren op het Muqeem-portaal, en de afdeling Paspoorten in het Koninkrijk heeft verduidelijkt dat dit bijdraagt ​​aan het vergemakkelijken van hun toegang tot het grondgebied van Saoedi-Arabië en het verkorten van de benodigde tijd. te wachten bij de toegangspoorten. Hieronder bespreken we de noodzakelijke stappen voor het registreren in Muqeem. Om het koninkrijk binnen te komen:

 1. Klik op het servicetabblad op het officiële Absher-platform op de startregistratieknop hier absher.sa.

 2. Ga naar de officiële website van Muqeem en u kunt ernaartoe gaan door hier te klikken.

Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

 1. Kies de status waarin u zich bevindt, of u nu een geïmmuniseerde bezoeker bent of voor behandeling, een geïmmuniseerde inwoner, een niet-geïmmuniseerde inwoner of een huishoudhulp die burgers begeleidt.

 2. De voorwaarden voor elke zaak verschijnen op de portal om het inlogproces te voltooien.

 3. Als u ervoor kiest om in te loggen als immuun inwoner, wordt u gevraagd het land van vertrek te kiezen, het verblijfsnummer en de volledige geboortedatum in te voeren.

 4. Klik op de knop Ik ben geen robot.

 5. Klik op de knop Verifiëren.


Vaccins goedgekeurd in Saoedi-Arabië


Nadat we hebben vernomen over de methode van registratie als inwoner om het Koninkrijk binnen te komen, is het noodzakelijk op te merken dat de Paspoortafdeling een officiële uitnodiging heeft gedaan aan alle personen die naar het Koninkrijk komen, of het nu inwoners of bezoekers zijn, om zich te registreren voor het Corona-vaccin via de elektronische methode.

Registratie via het Muqeem-portaal omvat alle landen van de Golfsamenwerking, nieuwe visumhouders, inwoners of degenen die hen vergezellen, en deze oproep is om de verspreiding van het nieuwe Corona-virus te voorkomen, de veiligheid van burgers te waarborgen en de naleving van voorzorgsmaatregelen te garanderen.

Dienovereenkomstig zijn er in het Koninkrijk een aantal vaccins goedgekeurd, waardoor toegang tot de landen mogelijk is in geval van registratie via een inwoner, en hieronder bespreken we deze vaccins:

Vaccins goedgekeurd om het koninkrijk binnen te komen

Vaccins goedgekeurd binnen het Koninkrijk

Pfizer BioNTech

Pfizer BioNTech

Oxford AstraZeneca

Oxford AstraZeneca

Covaxine

Moderne

Covovax

Janssen

Sinofarm

������������������������

Moderne

������������������������

Janssen

������������������������

Sinovac

������������������������

Stijlvol

������������������������

Deze tabel toont elk van de vaccins die zijn goedgekeurd binnen het Koninkrijk of om het Koninkrijk binnen te komen. Er moet ook worden opgemerkt dat het Koninkrijk heeft bepaald dat een boosterdosis moet worden ingenomen van de vaccins die zijn goedgekeurd door het Saoedische Ministerie van Volksgezondheid.


Voorwaarden voor registratie in Muqeem voor de immuunbewoner


Hier bespreken we alle items met betrekking tot het inloggen op Muqeem waaraan de aanvrager moet voldoen, en we bespreken ze hieronder:

 • Hij moet zich buiten het Koninkrijk bevinden

 • Zijn huidige gezondheidstoestand moet immuun zijn, eerstegraads immuun of hersteld.

 • Zijn gegevens moeten maximaal 72 uur voordat hij naar het Koninkrijk komt, worden ingevoerd.

 • Het is belangrijk om te erkennen dat de ingevoerde informatie correct en geverifieerd is bij de afgifte van de instapkaart en de inreishavens. Het niet naleven van deze voorwaarden kan leiden tot weigering van toegang.

 • Voor echtgenoten of degenen die de bewoner vergezellen, moeten zij geregistreerd staan ​​als vergezellers van de aanvrager.

 • Kinderen en jongeren onder de 18 jaar worden als begeleiders bij de bewoner geregistreerd.

 • Voor huishoudelijk personeel dat met hem meekomt, moeten zij als begeleider geregistreerd zijn.

 • Het is vereist om de Tawakkalna-applicatie te downloaden voordat u in het Koninkrijk aankomt en u er bij aankomst voor te registreren. U kunt deze hier downloaden als u een Android-gebruiker bent, en vanaf hier als u een iPhone-gebruiker bent.

Mis het ook niet: In 3 stappen hoe u een hadj-vergunning kunt verkrijgen


Registratievoorwaarden voor de geïmmuniseerde bezoeker


Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan door een aanvrager die registratie aanvraagt ​​als inwoner met de status van beschermde bezoeker, namelijk:

 • Van hem wordt verlangd dat hij een van de vaccins laat goedkeuren in Saoedi-Arabië, die genoemd worden in de bovengenoemde paragraaf.

 • Het is belangrijk dat de vaccincertificaten zijn gecertificeerd door de officiële gezondheidsautoriteiten in het land van de reiziger.

 • Dien het originele vaccincertificaat in.

 • Voer de gegevens ongeveer 72 uur voor vertrek naar Saoedi-Arabië in.

 • De aanvrager moet erkennen dat alle door hem ingevoerde gegevens juist zijn.

 • Download de Tawakkalna-applicatie voordat u aan boord van het vliegtuig stapt en registreer u hiervoor bij aankomst in het Koninkrijk.


Log in voor beschermde bezoeker


Als u een gevaccineerde bezoeker bent, zal de methode om u bij een inwoner te registreren om het Koninkrijk binnen te komen, verschillen van de hierboven genoemde, en hieronder zullen we de stappen bespreken:

 1. Ga vanaf hier aankomst.muqeem naar de link naar de Muqeem-inlogpagina.

 2. Klik op het tabblad Versterkte bezoeker.

 3. Registreer de benodigde gegevens en kies het land van vertrek en de nationaliteit.

  Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komenHoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

 1. Klik op de knop Registreren.


Registratievoorwaarden voor niet-gevaccineerde bezoekers


De voorwaarden voor het indienen van een aanvraag om het Koninkrijk binnen te komen voor een niet-gevaccineerde bezoeker wijken af ​​van andere gevallen, en hieronder bespreken we deze voorwaarden uitgebreid:

 • Het is belangrijk om ongeveer 72 uur voordat het land het Koninkrijk verlaat alle gegevens in te voeren.

 • De nauwkeurigheid en geldigheid van alle verstrekte informatie moet worden erkend en geverifieerd voordat u aan boord van het vliegtuig gaat en in de havens van binnenkomst.

 • Hij moet de Tawakkalna-applicatie downloaden voordat hij in het Koninkrijk aankomt en zich bij aankomst daarop aanmelden.

Wat betreft de wijze van registratie als inwoner om het Koninkrijk binnen te komen voor een niet-geïmmuniseerde bezoeker, deze is vergelijkbaar met de immuun bezoeker wat betreft de gegevens die nodig zijn om de nationaliteit en het land van vertrek in te voeren.


Voorwaarden voor het aanmelden van een bewoner voor een bezoeker voor behandeling


Onder de gevallen waarin toestemming is verleend om het Koninkrijk binnen te komen en zich daarvoor als inwoner te registreren, behoren de volgende gevallen voor behandeling, waarvoor de voorwaarden als volgt zijn:

 • De aanvrager moet ongeveer 72 uur voordat hij het land verlaat zijn gegevens invoeren.

 • Om de juistheid van de informatie die hij heeft vastgelegd te erkennen.

 • Registratie in Muqeem is alleen voor degenen die uit de landhaven komen.

 • U moet de Tawakkalna-applicatie downloaden.

  Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komenHoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

Wat de methode van registratie als inwoner betreft om het Koninkrijk binnen te komen voor een bezoeker voor behandeling, is geen andere informatie vereist dan zijn nationaliteit.


Voorwaarden voor het registreren van begeleidend huishoudelijk personeel


Er zijn een aantal voorwaarden waaraan huishoudelijk personeel moet voldoen en die, als daaraan wordt voldaan, het grondgebied van het Koninkrijk mogen betreden, namelijk:

 • Deze werknemer moet de Saoedische staatsburger op dezelfde reis vergezellen.

 • De Saudi moet zich buiten het Koninkrijk bevinden.

 • De informatie moet ongeveer 72 uur vóór het verlaten van het land worden ingevoerd.

 • Het is noodzakelijk om de juistheid van alle ingevoerde informatie en gegevens te erkennen.

 • Download de Tawakkalna-applicatie en registreer u daarin bij aankomst in het Koninkrijk.

Mis ook niet: Hoeveel betaalt de sociale zekerheid voor mensen met een beperking in het Koninkrijk?


Goedkeuring van een vaccin buiten het Koninkrijk


Het Koninkrijk heeft het mogelijk gemaakt om op eenvoudige en elektronische wijze goedkeuring aan te vragen voor het buiten het Koninkrijk Saoedi-Arabië meegenomen vaccin, zonder welke de aanvraag tot binnenkomst in het Koninkrijk kan worden afgewezen. Vereist is dat de inwoner of bezoeker over een identiteitsbewijs beschikt , en dit gebeurt door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga vanaf hier naar de officiële pagina voor het indienen van een verzoek om een ​​vaccin binnen het Koninkrijk goed te keuren.

 2. Lees de instructies die voor u worden weergegeven en klik vervolgens onderaan de pagina op Ik lees de instructies bovenaan de pagina.

  Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komenHoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

 3. Klik op de knop Volgende die groen verschijnt.

 4. Geef de status van de aanvrager op, of hij nu de Saoedische staatsburger, een bezoeker of een inwoner is.

 5. Klik op de knop Volgende.

  Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komenHoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

 6. Vul de vereiste gegevens correct in. Als u een bewoner kiest, moet u het verblijfsnummer, de vervaldatum en de code die voor u in de afbeelding verschijnt, noteren.

  Hoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komenHoe u zich als inwoner kunt registreren om het Koninkrijk binnen te komen

 7. Klik op Volgende en voltooi de procedures die nodig zijn om het vaccin goed te keuren.


Documenten voor het aanvragen van vaccingoedkeuring in het Koninkrijk


Als u een van de aanvragers bent van registratie als inwoner van het Koninkrijk en een vaccin wilt laten goedkeuren, moet u een aantal officiële documenten overleggen, namelijk:

 • paspoort kopie.

 • Een kopie van het vaccinatiecertificaat.


Voorwaarden voor het goedkeuren van een vaccin in het Koninkrijk


Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de aanvraag voor goedkeuring van het vaccin binnen het Koninkrijk wordt aanvaard, namelijk:

 • Het is vereist om ervoor te zorgen dat de ingevoerde informatie correct is.

 • Om de aanvraag te kunnen ontvangen, moet het nationale identiteitsbewijs van de bezoeker, inwoner of Saudiër aanwezig zijn.

 • Voor bezoekers buiten het Koninkrijk geldt dat zij de aanvraag via het Muqeem-portaal moeten indienen.

 • De documenten die nodig zijn om de service te voltooien, moeten in PDF-formaat worden bijgevoegd.

 • Er kan geen nieuwe aanvraag worden ingediend als er een bestaande aanvraag bestaat.

 • De uitvoering van de bestelling kan vijf dagen duren.

Mis ook niet: hoe u zich registreert in de Tawakkalna-applicatie


Muqeem-platformdiensten


Het is vermeldenswaard dat nadat u heeft geleerd over de methode van registratie in Muqeem om het Koninkrijk voor alle verschillende gevallen binnen te komen, het de moeite waard is om op te merken dat u via dit platform op een eenvoudige manier verschillende elektronische diensten kunt voltooien, die als volgt zijn:

 • Het afgeven van visa.

 • Vernieuwing van het ingezetenschap.

 • Overdrachtsdiensten.

 • Vul verschillende formulieren in.

 • Beroepswijziging.

 • Uitgifte van ingezetenschap.

 • Annulering van visa.

 • Verblijfsvergunningen afdrukken.

 • Bekijk en print actieve services, paspoortrapporten, betalingen of vergoedingen.

Met de Muqeem-inlogservice kunt u de geregistreerde gegevens van het individu elektronisch verifiëren en ervoor zorgen dat het nieuwe Corona-virusvaccin wordt verkregen voor de veiligheid van de burgers van het Koninkrijk. Acceptatie van toegang wordt geweigerd als u zich niet registreert of aan alle vereiste voorwaarden voldoet .