Keizersnede stap voor stap Wat is het ? Wat zijn de redenen om een ​​keizersnede uit te voeren? Er zijn veel vragen die bij een zwangere vrouw opkomen, en dit is wat we vandaag zullen beantwoorden. Zwangere vrouwen kunnen soms problemen ondervinden tijdens de zwangerschap, en de arts is genoodzaakt de vrouw te vertellen dat ze een keizersnede moet ondergaan om de foetus te verwijderen als de zwangerschap voltooid is. Dat roept angst en angst op bij vrouwen, vooral als het hun eerste geboorte is. Maar kalmeer, lieve vrouw, en ontspan, want het proces is eenvoudig en de dokter weet het beste wat het beste is voor jouw gezondheid en de gezondheid van je foetus. Gezien het belang van het onderwerp keizersnede, zal de Keif-website u een artikel presenteren waarin de keizersnede stap voor stap wordt uitgelegd. Laten we, naast de redenen voor het uitvoeren van een keizersnede, samen volgen.

Artikelelementen

Een overzicht van de keizersnede

We kunnen een keizersnede definiëren als een chirurgische ingreep bij een vrouw die negen maanden zwanger is, waarbij de foetus via een buikincisie uit de baarmoeder van de moeder wordt verwijderd. In het verleden werden keizersneden uitgevoerd bij vrouwen nadat ze last hadden van bevallingspijn en het voor hen onmogelijk was om op een natuurlijke manier te bevallen. Momenteel nemen de meeste vrouwen hun toevlucht tot het maken van een afspraak met een arts om een ​​keizersnede uit te voeren. Om inspannende en vermoeiende weeën en bijwerkingen te voorkomen die kunnen optreden tijdens de bevalling, zoals ernstige bloedingen of abruptie van de placenta. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft bevestigd dat onderzoeken naar het uitvoeren van keizersneden verantwoordelijk waren voor meer dan een derde van de natuurlijke geboorten. In de volgende paragraaf leggen wij u stap voor stap de keizersnede uit.

Zie ook: Oorzaak van keizersnede wondzwelling.

Stadia van een keizersnede, stap voor stap

Het uitvoeren van een keizersnede vereist het uitvoeren van verschillende stappen op een georganiseerde en nauwkeurige manier. Om stap voor stap meer te weten te komen over de keizersnede, zullen we u de stadia van de keizersnede in detail presenteren, die als volgt zijn:

Voorbereiding op chirurgie en anesthesie

 • De eerste procedure bij een keizersnede is, stap voor stap, het voorbereiden van de patiënt en het opnemen op de intensive care, en het geven van een verdovingsinjectie, hetzij een intraveneus infuus in het geval van algemene anesthesie, hetzij in de wervelkolom bij algehele anesthesie. het geval van lumbale anesthesie.
 • De operatiekamer zal worden uitgerust met alle chirurgische instrumenten die nodig zijn voor de operatie, en een medisch team van chirurgen, verpleegsters en een anesthesioloog, naast een kinderarts, voor vroegtijdige interventie in geval van een plotselinge noodsituatie, God verhoede het.
 • Het effect van de anesthesie houdt doorgaans twintig tot dertig minuten aan. In sommige gevallen worden de handen van de moeder op haar zij gelegd en vastgebonden in afwachting van een onvrijwillige of plotselinge beweging die de chirurgische ingreep zou kunnen belemmeren.
 • De chirurg plaatst een afdekking tussen de moeder en de chirurgische ingreep, zodat zij het bloed en de chirurgische incisie niet kan zien, waardoor haar bloeddruk kan dalen en het succes van de keizersnede kan worden beïnvloed.

Eerste wondprocedure

 • De tweede procedure in de keizersnede, stap voor stap, is om te beginnen met de eerste incisie. Nadat de verdoving is ingewerkt, begint de arts met het maken van de eerste incisie in de moeder, die meestal horizontaal is in de onderbuik, onder de navel.
 • In sommige kritieke gevallen waarin het leven van de foetus in gevaar is, wordt de arts ook gedwongen de chirurgische incisie verticaal te maken. Met als doel de levens van de moeder en haar kind te redden.
 • Het is vermeldenswaard dat in normale gevallen een verticale incisie in de buik moet worden vermeden, omdat dit bij herhaalde geboorte een baarmoederruptuur kan veroorzaken. Het veroorzaakt ook een zichtbaar litteken in de buik dat moeilijk te verwijderen is. In sommige gevallen kan het ernstige bloedingen bij de moeder veroorzaken, waaraan de moeder kan overlijden.

Extra incisies bij een keizersnede stap voor stap

 • Het derde deel van de keizersnede zijn de extra incisies die de arts moet maken, beginnend bij de eerste incisie, via de buik totdat hij de baarmoeder bereikt. Hij is in staat de foetus op een correcte en veilige manier te verdrijven.
 • De specialist moet er ook op letten dat hij de buikspieren niet doorsnijdt terwijl hij probeert de foetus te bereiken. In plaats daarvan vereist het dat hij de buikspieren weghoudt en er geen schade aan toebrengt. Ook moet hij een deel van de darm verwijderen om de foetus goed vast te kunnen houden.
 • In deze stap moet de arts de instrumenten die voor de operatie worden gebruikt, per gebied diversifiëren. Ook moet hij instrumenten gebruiken om kleine bloedvaten dicht te schroeien tijdens de operatie om inwendige bloedingen te voorkomen.

Afzuiging van vloeistoffen rond de foetus

In de vierde fase van de keizersnede wordt, stap voor stap, het vocht weggezogen dat rond de foetus is verzameld om hem te beschermen tegen eventuele schade die hem kan overkomen. De arts vraagt ​​de verpleegkundige om een ​​apparaat te gebruiken om het vruchtwater rondom de baby op te zuigen, zodat de arts de foetus veilig uit de baarmoeder kan verwijderen.

Je kan kijken: Oorzaken van verhoogd vruchtwater

Opkomst van het foetale hoofd

 • De vijfde fase van de keizersnede is het verwijderen van het hoofd van de foetus.Tijdens de negende maand van de zwangerschap begint de foetus sneller in de baarmoeder te bewegen. Zijn hoofd is naar de onderkant van het bekken gericht, terwijl er kinderen zijn waarvan de voeten en de billen naar beneden gericht zijn.
 • In dit geval neemt de arts zijn toevlucht tot de methode van trekken en druk om de foetus uit de baarmoeder te verwijderen. Als gevolg hiervan kan de moeder meer pijn moeten verdragen als gevolg van spanning en druk. Vooral hier is het noodzakelijk om de bloeddruk van de moeder te controleren door de anesthesist. In afwachting van een noodsituatie die het succes van de keizersnede kan beïnvloeden, stap voor stap.
 • Wanneer het hoofd van de foetus tevoorschijn komt, is de arts bereid om vloeistoffen uit de neus en mond te verwijderen die zijn ingeslikt uit het vruchtwater rondom de baby. Het moet onmiddellijk worden weggezogen nadat het hoofdje van de baby de baarmoeder heeft verlaten, zodat het het leven van de foetus niet beïnvloedt. Bij een natuurlijke geboorte raakt de baby deze schadelijke vloeistoffen kwijt als gevolg van samentrekkingen van de baarmoeder tijdens de bevalling.

Geboorte van het hoofd en de schouders

 • Nadat hij de dokter heeft geholpen vloeistoffen uit de mond en neus van de foetus te zuigen, begint hij de baby naar rechts en links te bewegen. Vervolgens oefent hij lichte druk op hem uit om hem aan te moedigen zijn hoofd en schouders naar voren te steken.
 • Dan begint de arts te proberen de navelstreng nauwkeurig te verwijderen. Let erop dat u het op een veilige manier verwijdert, zodat er geen complicaties ontstaan ​​nadat de foetus is verwijderd. In sommige gevallen wordt de navelstreng om de foetus gewikkeld, en hier komt de vaardigheid van artsen om het leven van de foetus te redden.
 • Na het verwijderen van de navelstreng drukt de arts op de bovenbuik om het hoofd en de schouders van de foetus te verwijderen.

Zie ook: De ervaring van buikbinding na een keizersnede

Het verlaten van de foetus uit de baarmoeder van de moeder

 • Wanneer dit stadium is bereikt, zijn er ongeveer tien minuten verstreken sinds het begin van de keizersnede. Het kind begon uit de baarmoeder van de moeder te komen om het nieuwe leven te ontvangen. De arts plaatst de baby op het doekje dat de moeder scheidt van de keizersnede. Het begint met het doorknippen van de navelstreng die de moeder en de foetus verbindt.
 • Hier begint het vervolgwerk van de kinderarts en de kinderverpleegkundige, waarbij de arts ervoor zorgt dat vloeistoffen uit de mond en neus van het kind worden afgezogen. Vervolgens meet hij zijn gewicht en lengte, geeft hem vitamine K en vraagt ​​vervolgens aan de verpleegster om het kind schoon te maken en aan te kleden. Dit gebeurt in een verwarmde ruimte op een temperatuur die geschikt is voor het kind.

Placenta-uitdrijving tijdens keizersnede

Nadat de baby uit de baarmoeder is gehaald en de veiligheid ervan is gewaarborgd, begint de arts de status van de placenta te controleren. Dan begint hij te naaien, beginnend bij de baarmoeder en vervolgens alle lagen die zijn ingesneden om de foetus te bereiken. Het wordt beschouwd als de langste fase van de keizersnede, aangezien de duur van het hechten van de wond ongeveer een half uur bedraagt.

Stap voor stap de keizersnedewond hechten

Nadat de verwijdering van de foetus is voltooid en de veiligheid ervan is gewaarborgd, naait de arts de baarmoeder dicht met oplossende hechtingen, totdat deze de buitenste laag van de buik bereikt. Vervolgens legt hij een medisch verband over de wond nadat hij deze heeft gehecht. Om de wond te beschermen tegen ziektekiemen of microben die de wond binnendringen en de genezing ervan vertragen, bezoekt de vrouw ongeveer een week na de operatie de spreekkamer om de hechtingen te verwijderen en de integriteit van de keizersnedewond te garanderen. In sommige gevallen wordt de wond gehecht met draden die niet verwijderd hoeven te worden. De dokter vraagt ​​de moeder om na tien dagen te douchen en het verband zelf te verwijderen, en bezoekt hem dan veertig dagen na de chirurgische ingreep in de kliniek.

De herstelfase van een keizersnede, stap voor stap

 • Na afloop van de keizersnede wordt u nog minimaal een uur gecontroleerd door uw specialist. Om er zeker van te zijn dat er geen complicaties optreden bij de keizersnede. Vervolgens wordt u naar een kamer buiten de zorgkamer gebracht. Om u te monitoren onder gespecialiseerd medisch toezicht, om de vitale functies van het lichaam te garanderen, waaronder de spijsvertering, ademhaling en uitscheiding.
 • Hier begint de patiënt zich te ontdoen van de invloed van de verdovende middelen en begint het tafereel van liefde en vreugde van de omhelzing door de moeder van haar kind, dat ze met hart en ziel voor haar ogen zag. De moeder houdt het kind tegen haar borst, drukt een kus op zijn hoofd en probeert hem vervolgens op haar borst te plaatsen om te proberen het kind uit de biest in de borst van de moeder te zuigen. Wat hem een ​​soort natuurlijke bescherming geeft en zijn immuniteit versterkt.
 • Tijdens de herstelfase heeft de moeder hulp nodig van haar moeder of echtgenoot. In de eerste geboorteperiode. De moeder moet worden voorzien van vocht en voedzame soepen om haar gezondheid te herstellen.
 • Ze mag zichzelf ook niet onder druk zetten met zaken als het regelen van het huis, het bereiden van eten en andere zaken die onder de verantwoordelijkheid van een vrouw vallen. En vermijd zoveel mogelijk druk op de buik met welke inspanning dan ook. Verwen jezelf en ontspan, lieve vrouw. Je kindje zal huilen als je hem de eerste week alleen laat. Jij bent zijn toevlucht en veiligheid.

Redenen om een ​​keizersnede uit te voeren

Moeders kiezen voor een keizersnede om uitputtende weeën te voorkomen, en soms vereist de gezondheidstoestand van de moeder of de foetus een keizersnede. Onder de belangrijkste redenen die tot een keizersnede leiden, noemen we het volgende:

 1. Als de moeder lijdt aan een hart- of longziekte of aan gezondheidsproblemen waardoor ze niet op natuurlijke wijze kan bevallen.
 2. Ook de aanwezigheid van eventuele foetale symptomen zoals myelocele, hydrocephalus of hartafwijkingen. Dan kan de moeder niet op natuurlijke wijze bevallen, omdat dit het leven van haar baby in gevaar zou brengen.
 3. Gevallen van placenta-ruptuur en de dreiging van abruptie zijn ook een van de redenen om over te gaan tot een keizersnede.
 4. Een vrouw die eerder een keizersnede heeft ondergaan, moet haar toevlucht nemen tot een keizersnede.
 5. De baby draait zich niet om en zijn hoofdje is naar beneden gericht, zodat hij wordt voorbereid op een natuurlijke geboorte.
 6. De zwangerschap van een vrouw met een tweeling vereist ook een keizersnede.
 7. Het einde van de zwangerschap en het gebrek aan vruchtwater rond de foetus zijn enkele van de redenen die de arts ertoe aanzetten een keizersnede uit te voeren.

En hier zijn we aan het einde gekomen van ons artikel waar we het over hadden Keizersnede stap voor stap. De redenen die de moeder en de arts ertoe aanzetten een keizersnede uit te voeren om problemen te voorkomen die het leven van de foetus en de moeder beïnvloeden. We hopen dat je dit artikel leuk vond, in de hoop en gebeden tot de Almachtige God om alle vrouwen het plezier te schenken hun kinderen te omhelzen. U heeft het grootste respect en waardering voor uw goede opvolging.