Wanneer voel ik de foetus bewegen? Het is een van de belangrijke dingen waar alle vrouwen op anticiperen nadat ze het nieuws over de zwangerschap hebben gehoord. Het voelen van de schoppen van de baby wordt beschouwd als het beste gevoel dat de moeder voelt. Daarnaast is het kijken naar de foetus die naar binnen beweegt de baarmoeder en de wetenschap dat deze leeft, draagt ​​bij aan het bieden van troost en geruststelling aan de moeder, en varieert.De periode waarin de beweging van de baby van de ene vrouw naar de andere plaatsvindt, zoals bij sommige mensen in de 16e week, terwijl in andere gevallen verschijnt het in de 20e week.

Wanneer begint de foetus te bewegen?

De vraag over de beweging van de foetus is een van de meest prominente vragen bij vrouwen na het zien van de zwangerschapszak op televisie

In feite voelen de meeste nieuwe moeders de beweging niet vroeg, en dit kan zelfs lang duren

De twintigste of 25e week,

Wat de moeder betreft die meer dan eens zwanger is geweest, zij zal de baby vroeg kunnen voelen

Vóór week 18.

De moeder voelt een lichte gevoelloosheid in de buik als de foetus begint te bewegen, waarna de zaak zich gedurende de maanden van de zwangerschap ontwikkelt van gevoelloosheid tot een licht fladderend gevoel, vervolgens een gevoel van krachtige trappen, waarna de beweging zich ontwikkelt tot opeenvolgende rollen in de buik , en soms voelt de moeder geen enkele trap, vooral op momenten dat het kind slaapt of zich wakker voelt.

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke foetale beweging

Sommigen geloven dat de beweging van de mannelijke foetus sterker is dan die van de vrouwelijke. Als de beweging duidelijk wordt in de derde maand voordat het geslacht van de foetus op televisie verschijnt, voorspellen velen dat het een jongen is en geen meisje. Er is geen wetenschappelijk bewijs verschenen om deze uitspraken te bevestigen, en niemand zal het geslacht van het kind vóór de geboorte alleen via televisiestralen kunnen achterhalen.

Wanneer voel ik beweging van de foetus?

Het voelen van beweging van de foetus

De zwangere vrouw kan de beweging van de foetus voelen wanneer hij zijn handen en voeten uitstrekt, zodat hij in volledige vrijheid kan rondrollen. Ondertussen voelt de vrouw zijn lichte en krachtige trappen, en de baby kan bijvoorbeeld bewegen op basis van verschillende factoren. de hik die hem verrast terwijl hij in de baarmoeder van de moeder is of wanneer de moeder bepaald voedsel eet.

Lees ook: Wanneer is de foetale hartslag duidelijk zichtbaar?

Wanneer neemt de beweging van de foetus toe en wanneer af?

De moeder kan de tijden bepalen waarop de foetus actief is, naarmate ze gewend raakt aan de aanwezigheid ervan in de maag. Naarmate de zwangerschap vordert, worden de schoppen van de baby minder vanwege de beperkte ruimte in de buik. Sterker nog, de meeste foetussen zijn actief wanneer de moeder slaap en na het eten van voedsel.Bovendien verschijnen ze sterk bij het naar links en rechts draaien.

Wanneer voel ik beweging van de foetus?Wanneer voel ik beweging van de foetus?

Foetaal bewegingsonderzoek

Het verdient de voorkeur om uw toevlucht te nemen tot een radioloog of gynaecoloog om de beweging van de foetus te onderzoeken en de veranderingen en ontwikkelingen te zien die daarin tijdens de zwangerschap optreden, als volgt:

Hartbewaking

 • De specialist bewaakt het hart van het kind om de mate van ontwikkeling te zien en bewaakt de hartslag en alle schommelingen die daarbij optreden.

ECG

 • Het verdient de voorkeur een elektrocardiogram te maken om problemen die hierop van invloed zijn op te sporen en om de mate van ontwikkeling van de foetus in de maag te kennen.

Fysieke conditie

 • Het monitoren van het hele lichaam van de foetus via televisie om de fysieke veiligheid ervan te garanderen.

Lees ook: Wat zijn de symptomen van het optreden van een foetale hartslag?

Ontwikkeling van foetale beweging tijdens de zwangerschap

De beweging van de foetus in de baarmoeder van de moeder ondergaat in de loop van de maanden tot aan de geboorte veel ontwikkelingen, en dit kan per maand worden ingedeeld. Als volgt:

5e maand

 • De bewegingen van het kind zijn eenvoudig aan het begin van de vijfde maand, maar worden aan het einde van dezelfde maand geavanceerder, omdat het kind de ledematen kan bewegen en de moeder de beweging van beide kan voelen.

 • Het verdient de voorkeur om naar een arts te gaan als de moeder gedurende de vijfde maand geen beweging voelt, om elk dilemma dat de kleine overkomt vroegtijdig te behandelen.

6e maand

 • De baby wordt groter zodra hij de 6e maand ingaat en kan langer bewegen dan voorheen.

7e maand

 • Veel lichaamssystemen ontwikkelen zich tijdens de zevende maand, en het meest opvallende ontwikkelingssysteem is het motorsysteem, omdat het kind sterker kan draaien en bewegen.

achtste maand

 • De ruimte wordt krap voor de kleine en hij kan niet meer zo snel bewegen als voorheen, maar zijn beweging wordt langzamer.

Wanneer voel ik beweging van de foetus?Wanneer voel ik beweging van de foetus?

Gebrek aan beweging van de foetus

Zwangere vrouwen worden angstig wanneer de beweging van de foetus stopt of minder wordt dan tijdens de perioden die eraan voorafgaan, en er zijn veel redenen die dit veroorzaken, waarvan de meest prominente de volgende zijn:

Lichaamspositie

 • Het is mogelijk dat de vrouw de bewegingen van de foetus niet voelt wanneer ze op haar rug ligt of wanneer ze herhaaldelijk activiteiten uitvoert zonder te stoppen.

Voorste placenta

 • De vrouw zal de foetus niet normaal voelen bewegen als de placenta zich in het voorste deel van de baarmoeder bevindt.

 • De beweging van de foetus zal voor de moeder duidelijker zijn als de placenta gecentreerd is in de oorspronkelijke positie, dat wil zeggen achterin.

Niet opletten

 • De preoccupatie van de zwangere vrouw, de betrokkenheid bij de druk van het leven en het buitensporige denken zorgen ervoor dat ze de hele dag geen aandacht schenkt aan de bewegingen van de foetus.

Eerste zwangerschap

 • Een vrouw die voor de eerste keer zwanger is, kan niet weten of de foetus beweegt en of ze de schommelingen en gassen voelt die in de buik optreden.

Foetale slaap

 • De foetus slaapt het grootste deel van de tijd dat de moeder wakker is en maakt dus geen bewegingen.

Vruchtwater

 • Door het gebrek aan vruchtwater rond de foetus kan deze niet comfortabel bewegen.

Pijnstillers

 • Overmatig gebruik van pijnstillers zorgt ervoor dat de foetus niet meer zo goed beweegt als voorheen, dus het verdient de voorkeur om deze te beperken.

Methoden die de beweging van de foetus helpen stimuleren

De moeder is gerustgesteld als ze voelt dat de baby in de maag schopt, en de beweging van de foetus kan worden gestimuleerd door gebruik te maken van de volgende methoden:

snacks

 • Snacks stimuleren het kind om te bewegen, zoals nootjes of koekjes, daarnaast spelen suikerhoudende dranken hierbij een prominente rol.

Praat met de kleine

 • Het verdient de voorkeur om vanaf het begin van zijn aanwezigheid in de maag met de baby te praten, omdat hij gewend raakt aan het horen van de moeder en na de geboorte haar stem kan onderscheiden.

 • Het is mogelijk om voor de foetus te zingen terwijl deze zich in de baarmoeder van de moeder bevindt, en het is beter voor de broers en de vader om ook met hem te praten.

Hard joggen

 • Rustig rennen, naast langzaam en moeiteloos springen en dan een tijdje blijven, dragen ertoe bij dat de foetus in beweging komt.

Buikdruk

 • Er kan lichtjes op de buik worden gedrukt om de foetus te laten draaien of de plaats waar hij verblijft te verlaten en lichtjes te laten bewegen.

liggen

 • Je kunt af en toe een beetje gaan liggen om de foetus aan te moedigen te bewegen, en je ook opzij te draaien.

Hoogtepunt

 • Door de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van de foetus voelt hij licht, zodat een heldere bron naar de buik kan worden gericht, zodat de baby kan bewegen.

Wanneer voel ik beweging van de foetus?Wanneer voel ik beweging van de foetus?

Voedingsmiddelen die de beweging van de foetus helpen vergroten

U kunt op de volgende manieren vertrouwen op veel voedingsmiddelen die de beweging van de foetus tijdens de zwangerschap helpen vergroten:

Vlees

 • Eiwitten kun je via vlees eten en het is goed om voor vetvrije soorten te kiezen, zodat het kind goed groeit.

eieren

 • Eieren bevatten voldoende gezonde eiwitten die de cellen en hun ontwikkeling ondersteunen en bovendien de beweging van de foetus stimuleren zodra deze wordt gegeten. .

Volkoren

 • Het verdient de voorkeur om tijdens de zwangerschap gebruik te maken van volle granen, omdat deze de gezondheid van zowel het kind als de moeder ondersteunen, omdat ze een passende hoeveelheid eiwitten bevatten.

vruchten

 • Fruit draagt ​​bij aan de voeding van de foetus. Bovendien stimuleren ze de groei van de cellen en helpen ze de geest te ontwikkelen. Ze bevatten goede hoeveelheden ijzer, wat de moeder beschermt tegen bloedarmoede.

Chili peper

 • Hete pepers en alle soortgelijke voedingsmiddelen helpen de beweging van de baby in de maag te vergroten, als gevolg van hun irriterende eigenschappen.

Ijsje

 • IJs, met zijn verschillende smaken, stimuleert de beweging van de baby, en het is een goed idee om het te gebruiken als de foetus stil is.

de pizza

 • Pizza draagt ​​bij aan de beweging van de foetus, en het is een goed idee om deze thuis te maken, naast het plaatsen van groenten en stukjes kip erop.

Druiven

 • Druiven bevatten een grote hoeveelheid vitamines die het comfort van het lichaam van de foetus vergroten en het mobieler maken.

Voedingsmiddelen die gunstig zijn voor de ontwikkeling van de foetus

Het verdient de voorkeur om voedsel te eten dat ervoor zorgt dat de foetus goed groeit en normaal beweegt, met name het volgende:

Groenten

 • Bladgroenten bevatten enorme hoeveelheden vitamines die de foetus helpen zich te ontwikkelen, en tijdens de zwangerschap kun je het beste spinazie en molokhiya in een evenwichtige hoeveelheid eten, omdat ze de ogen ondersteunen.

Bonen

 • Bonen bevatten goede vezels die het verteringsproces ondersteunen en bovendien een passende hoeveelheid ijzer en zink, waardoor het kind snel groeit.

Zalm

 • Zalm bevat de omegazuren die een zwangere vrouw nodig heeft en het is goed om dit één keer per week te eten.

Aardappelen

 • Aardappelen bevatten een goede hoeveelheid foliumzuur en bevatten ook vitamine A.

Yoghurt

 • Yoghurt bevat een passende hoeveelheid calcium, die de ontwikkeling van het lichaam van het kind en de groei van zijn botten ondersteunt.

Noten

 • Noten bevatten een flink percentage eiwitten die de gezondheid van de moeder ondersteunen, en ze bevatten ook Omega-3, dat het kind van gezonde vetten voorziet.

Redenen voor gebrek aan beweging van de foetus

Een zwangere vrouw wordt angstig als haar foetus stil ligt en lange tijd niet draait, en er zijn verschillende factoren die de beweging ervan helpen beperken. Als volgt:-

Dommelen

 • De foetus kan een tijdje in slaap vallen, dan weer wakker worden en weer gaan liggen zonder dat de moeder duidelijke bewegingen tussen de twee activeert.

Mentale staat

 • De moeder maakt tijden van onrust door, naast psychologische dilemma’s, die allemaal invloed hebben op haar kind en zijn bewegingsvrijheid beperken.

Vermoeidheid en stress

 • De zwangere vrouw wordt blootgesteld aan buitensporige inspanningen, naast perioden van ziekte die bijdragen aan het verzwakken van de bewegingen van het kind.

Buikpijn

 • Krampen, buikpijn en ernstige winderigheid zorgen ervoor dat de foetus langzaam in beweging blijft.

Chronische constipatie

 • De ophoping van afval in de holte gedurende lange perioden belemmert de beweging van de baby en verhindert dat deze kan draaien.

Verkeerde rekening

 • Soms berekenen moeders de weken van de zwangerschap verkeerd, en de bewegingsdatum is dat misschien niet.

Vruchtwater

 • De grote hoeveelheid vruchtwater die rond de baby circuleert, verhindert dat de foetus beweegt.


Manieren om foetale beweging te stimuleren


Er zijn verschillende manieren om het ontstaan ​​van foetale beweging te ondersteunen en de moeder gerust te stellen over de groei ervan. Als volgt:-

Sommige voedingsmiddelen

 • Suikerhoudende voedingsmiddelen ondersteunen de beweging van de foetus, bijvoorbeeld Nutella en gezoete dranken.

 • Gezonde maaltijden, zoals kaas en noten, vergroten de interactie met de foetus en verhogen aan de andere kant de activiteit ervan.

 • Foetale bewegingen worden sterker bij het eten van uien.

Oefening

 • Eenvoudige oefeningen activeren het kind en zorgen ervoor dat hij kan bewegen, zodat ze kunnen worden geactiveerd als hij nog bij hem moet kijken.

koud water

 • De zwangere vrouw kan een bakje met koud water op haar buik plaatsen, zodat de foetus de stilte opgeeft en probeert te bewegen.

Hoogtepunt

 • De foetus beweegt uit zijn rust en draait in verschillende richtingen wanneer een van hen het licht direct op de buik van de moeder richt.

Vechten en woede

 • Emotie en ruzie dragen ertoe bij dat de foetus wordt gestimuleerd de moeder te voelen en dit in de vorm van beweging te tonen.

Stemmen horen

 • Het gehoor van de foetus ontwikkelt zich wanneer hij geluid van buitenaf hoort, bijvoorbeeld de stem van de moeder of het luisteren naar de Koran. Bovendien helpen geluiden de beweging te stimuleren.

Wissel van richting

 • Door tijdens het liggen van richting te veranderen, wordt de foetus gestimuleerd om te draaien en zijn statische positie te veranderen.

Buikdruk

 • De moeder kan van tijd tot tijd een lichte druk op haar buik uitoefenen totdat de baby beweegt.

Stadia van de groei van de foetus tijdens de maanden van de zwangerschap

De foetus zet vele stappen totdat hij het stadium van voltooiing bereikt, en zijn beweging wordt prominenter en ontwikkelt zich gedurende deze periode. Als volgt:-

Eerste trimester

 • Het bevruchte ei groeit en er ontstaat een vloeistof eromheen om het tijdens de ontwikkeling te beschermen. Bovendien groeit de placenta, wat helpt bij het voeden van de foetus.

 • Het hart wordt in zijn eerste vorm gevormd en kan de slagen activeren, en aan de andere kant verschijnen er gelaatstrekken en ledematenknoppen.

 • Het hoofd lijkt groter dan het lichaam en de gebieden die verantwoordelijk zijn voor zenuwen, darmen en botten groeien.

 • De ledematen groeien zodra de foetus de derde maand bereikt, en aan de andere kant verschijnen de lichaamsorganen.

Tweede trimester

 • Het zenuwstelsel kan zijn functies beginnen te activeren en de hartslag wordt duidelijker.

 • Er verschijnen enkele hartslagen van de foetus, die het begin van zijn beweging aangeven, en aan de andere kant ontwikkelt de vorm van zijn haar zich.

 • De dichte delen van de ogen zijn compleet en de foetus kan ze openen en kan bewegingen en geluiden van buitenaf waarnemen.

Het laatste derde

 • De zintuigen ontwikkelen zich sneller en het vocht rond de baby neemt langzamer af.

 • Alle organen van het lichaam zijn na de negende maand volledig ontwikkeld en klaar voor de geboorte. Bovendien nemen de bewegingen van de foetus af vanwege het grote gewicht.

 • De kleine bereidt zich voor op zijn belangrijkste gebeurtenis, namelijk het binnenkomen in het leven. Hij richt zijn hersenen naar de onderkant, dicht bij het bekken, en het gewicht van de baby wanneer hij eruit komt, bereikt 3 kilogram.

Sommige mensen vragen zich af wanneer ik beweging van de foetus voel, zoals beweging van de foetus optreedt als de vrouw de vijfde maand ingaat, en aanvankelijk de vorm aanneemt van simpele schopjes, en sterk uitgesproken is als het kind zijn ledematen krachtig uitstrekt.

In feite neemt de beweging af naarmate de omvang van het kind in de buik groter wordt, omdat de ruimte smal wordt. Het is goed om met regelmatige tussenpozen televisiescans te activeren om de veiligheid van het kind te garanderen, en het verdient de voorkeur om op de voeding te letten. dat het kind zich snel ontwikkelt en beter wordt.