Psychologie is een van de belangrijkste wetenschappen die ingrijpen in alle zaken van ons leven, omdat deze wetenschap gespecialiseerd is in het bestuderen van menselijk gedrag in het algemeen en het bestuderen van alles wat dit gedrag beïnvloedt, zelfs als deze invloeden worden weergegeven door de persoonlijke namen waarmee mensen over het algemeen worden aangeduid. Daarom heeft de psychologie een speciale interpretatie: met de betekenis van namen verduidelijken we de omvang van de invloed van de naam op de eigenaar en de kenmerken die de persoon bezit die bekend staat onder een bepaalde naam.

Daarom presenteren we een aantal verschillende eigennamen, oud of modern, mannelijk of vrouwelijk. We zullen ook de betekenis van de namen verduidelijken vanuit het aspect van de psychologie, zodat iedereen zich volledig bewust is van de namen die ze dragen of die ze wensen om aan elke pasgeborene van de moderne generatie te geven.

Betekenissen van namen in de psychologie


 • Asarir:


  Het mooie meisje met het mooie gezicht.
 • Sandra:


  Dat helpt en beschermt anderen.
 • Sheila:


  De delicate vrouw die een geschenk van God is.
 • Tala:


  Jongens en meisjes.
 • Safwan:


  Sterke persoonlijkheid met een goed hart.
 • We vinden :


  Vaardig, moedig en reagerend op de roep van anderen.
 • Qusay:


  Een persoon die diep en serieus nadenkt en die erop staat zijn doel te bereiken.
 • Naël:


  De crème die continu geeft zonder te stoppen; Degene die geschenken aan anderen geeft.
 • Soufyan:


  Gedurfd, moedig en snel in het nemen van beslissingen.

Betekenissen van namen in de psychologie voor meisjes


Betekenissen van namen in de psychologie

 • Sjahada:


  Zij is het lieve en mooie meisje dat lijkt op witte honing in zijn puurheid, de schoonheid van zijn smaak en de liefde van mensen ervoor. Deze betekenis kwam voort uit het feit dat de betekenis van de naam Shahada in de taal honing is die nog steeds in zijn was, en Shahada is één stuk honing.
 • Gen:


  De eigenaar van de naam dient als bescherming en bescherming voor de mensen om haar heen, en dit komt voort uit de kracht van haar persoonlijkheid en haar durf. De oorsprong van de naam Jinah is Hebreeuws en betekent bescherming.
 • Dahlia:


  Zij is het vrouwtje met mooie, delicate gelaatstrekken en een zacht karakter, omdat ze lijkt op een prachtige roos die meer dan één kleur heeft, aangezien de dahlia een veelkleurige bloem is.
 • Evelyn:


  Vriendelijk en goedhartig, gemakkelijk in de omgang en geliefd bij iedereen, deze betekenis komt voort uit het feit dat de naam Evelyn van Hebreeuwse oorsprong is en hazelnoot betekent.
 • Pamela:


  Een andere naam die de eigenaar mooi, zoet en delicaat maakt omdat de betekenis van de naam Pamela pure honing is, die geen onzuiverheden bevat en zich kenmerkt door zijn extreme zuiverheid.Je moet weten dat de oorsprong van de naam Pamela Grieks is.

Lees ook: Nieuwe meisjesnamen die lief en onderscheidend zijn met hun charmante betekenissen

Betekenissen van namen in de mannelijke psychologie


 • Basilicum:


  Hij heeft een onderscheidende persoonlijkheid en wordt vereerd door de mensen om hem heen, en dit komt voort uit zijn hoge sociale status. Deze kwaliteiten verschijnen in de persoonlijkheid van de drager van de naam Basil omdat de naam koninklijk, eerbiedwaardig en verheven betekent omdat het een man is. eigennaam van Engelse oorsprong.
 • Alsof:


  De man die Asif draagt, staat bekend als zijnde georganiseerd in zijn leven, sterk van postuur en moedig. De naam Asif is van buitenlandse oorsprong en betekent in de taal 'bezaaid' of 'enorme boom'.
 • geheim :


  De naam Siri is een van de beste namen die als mannelijke eigennaam kan worden gebruikt, omdat degene die deze naam draagt ​​bekend staat om zijn ridderlijkheid, eer, extreme vrijgevigheid en hoge status, en deze kwaliteiten verdienen hem respect van iedereen omdat de naam Siri, dat tot de Arabische taal behoort, komt van al-Sarah, wat lengte, verheffing en eigenaar van eer en ridderlijkheid betekent.
 • Aoun:


  Degene die het niet uitstelt iemand te helpen, gehoor geeft aan de oproep en niet beknibbelt op zijn inspanningen om anderen te steunen, vooral in tijden van nood.Het zelfstandig naamwoord Aoun komt van de zelfstandig naamwoordvorm van het werkwoord helpen.
 • Douche:


  De betekenis van de naam Shawar is volgens de psychologie brutaal, moedig, dapper en rebels, omdat de naam kwam in de vorm van overdrijving voor degene die muren bouwt.
 • Bilal :


  Deze naam stond bekend als de muezzin van de Edele Boodschapper, en ouders zijn hem onlangs gaan gebruiken. Het betekent dauw, zoet water en alles wat de keel nat maakt, heeft een zoete smaak en dooft de mensen eromheen, vooral water en melk. De betekenis van de naam Bilal is volgens de psychologie een man die hoffelijk is in zijn stijl, een lief karakter heeft en een goed hart heeft, geliefd bij iedereen.
 • geheugen :


  Zij is degene die herinnerd en onvergetelijk wordt, zowel in de geest als in het hart, wetende dat het een naam is van Arabische oorsprong, en de bedoeling van het benoemen van meisjes met de naam Dhikra is dat deze vrouw een goede indruk achterlaat in de hoofden van mensen om haar heen vanwege de schoonheid van haar kwaliteiten, haar nederigheid, haar zachtheid, haar zachte karakter en haar vriendelijke hart.
 • Jeanette:


  De naam is van Engelse oorsprong en wordt gegeven aan meisjes. Het betekent dat God medelevend is en God leidt. De psychologie legt de betekenis van de naam uit als een mooi, kalm en zachtaardig meisje dat als een geschenk van God is en een geschenk. en daarom is ze geliefd bij iedereen om haar heen.
 • Karim:


  In deze naam is de betekenis van de naam in de psychologie vergelijkbaar met het woordenboek met betekenissen van namen, omdat het een genereuze en genereuze man betekent die geeft zonder onderbreking en zonder er iets voor terug te vragen. De naam Karim komt in de vorm van de actief deelwoord van het werkwoord vrijgevigheid.
 • Welp:


  Deze naam duidt op kracht, grootsheid, durf en moed, omdat de welp een jonge leeuw is die opgroeit en in staat is om te jagen en gescheiden van de rest van zijn familie te leven.

Lees ook: Nieuwe jongensnamen en hun betekenis, gemakkelijk en licht

Betekenis van namen en hun persoonlijkheid 2024


De eigenaar van de naam Asiya onderscheidt zich door haar frisse huid en opgewekte gezicht, haar grote interesse in haar uiterlijk en elegantie, die altijd ieders bewondering wekt. Wat betreft de betekenis van de naam in het namenwoordenboek, het is een soort boom waarvan de bladeren groenblijvend zijn en de bloem wit is. De oorsprong van de naam is Perzisch.

Het meisje dat bekend staat als Tala onderscheidt zich door het feit dat ze het advies van anderen accepteert, haar fouten toegeeft en niet arrogant wordt, en dit komt voort uit haar vriendelijke hart. Wat de betekenis van de naam Tala betreft, is het wenselijk het begin van alles, of groei en groei, wetende dat de oorsprong van de naam Tala Grieks is, en verschilt van de authentieke Arabische naam Tala, die wordt gebruikt. Het is ook een vrouwelijk eigennaam.

De betekenis van de naam Flair is het begin van liefde, en dit zorgt ervoor dat de eigenaar van de naam deelt dat hij goedhartig en loyaal is aan degenen van wie hij houdt en een ideale echtgenoot is. Hij is ook medelevend en aanhankelijk tegenover anderen, en dit maakt hij was erg geliefd bij iedereen, vooral bij kinderen.

Het meisje dat bekend staat als Dima heeft een sterke persoonlijkheid en is stoutmoedig. Ze is ook erg aardig en komt niet terug op een woord waarmee ze anderen bedreigt, aangezien ze bekend staat om haar standvastigheid in haar standpunt en haar principe hetzelfde is en niet veranderen met veranderende situaties en omstandigheden. Deze kwaliteiten komen voort uit de betekenis van de naam, namelijk permanente regen die een tijdje aanhoudt, maar met een kalmte zonder aanwezigheid, en bliksem of donder die daarmee gepaard gaan.

Hij heeft een duidelijk doel en een geduldige ambitie die zijn doel nastreeft zonder moe te worden. Hij is intelligent en is goed in het plannen van zijn leven en toekomst. Daarom zal de jongen met de naam Sylvan zeer succesvol zijn. Sommige van deze kenmerken zijn afkomstig van de betekenis van de naam Sylvan, de scherpschutter en doelpuntenmaker.

Een vrouwelijke eigennaam van buitenlandse oorsprong die alleen aan christelijke vrouwen wordt gegeven omdat de betekenis ervan heilig is, en wat er volgens de psychologie mee wordt bedoeld is dat wat teruggaat naar een eervolle en zuivere oorsprong en dat bestaat in een hoge positie die dwingt iedereen om het te respecteren.

Het is een kostbare parel die qua waarde en vorm zijn gelijke niet kent, en daarmee wordt het meisje dat deze naam draagt ​​vergeleken. Daarom verklaart de psychologie de betekenis van de naam Dorra als een delicaat en mooi meisje met een prestigieus en hoog aanzien. status, waardoor ze vereerd en gerespecteerd wordt door de mensen om haar heen.

Het is eer, vrijgevigheid en grootsheid, die allemaal betekenissen hebben die de kenmerken van de eigenaar van deze naam weerspiegelen in termen van vrijgevigheid, hoge moraal, nederigheid, fatsoen en zuivere en eervolle afkomst.

Een vrouwelijke eigennaam van Arabische oorsprong die een stuk zilver of dirhams van zilver betekent. De betekenis van de naam in de psychologie is een waardevol en kostbaar meisje, er is niemand zoals zij qua kwaliteiten en uiterlijk, dus ze wordt gewaardeerd door iedereen.


Iemand die gehoorzaam is aan God, zich ervan weerhoudt Hem ongehoorzaam te zijn, werkt om Hem te behagen, zijn gebeden verricht, en ook zachtaardig van aard, kalm en goedaardig is. Dit is de interpretatie van de psychologie, terwijl de Dictionary of Names zegt dat Abid betekent iemand die onderdanig is aan God, iemand die verenigt, en een dienaar.

Lees ook: Namen van nieuwe babyjongens en -meisjes

Kenmerken van zelfstandige naamwoorden volgens de psychologie


 • Solita:


  Het meisje dat droomt van de naam Solita is erg introvert en vertrouwt anderen niet gemakkelijk. Ze heeft ook een opleiding genoten dankzij haar uitgebreide kennis en kennis op sommige gebieden. Deze introversie is mogelijk beïnvloed door de betekenis van de naam Solita, die werd in het namenwoordenboek genoemd als teruggetrokken, afgezonderd en geïsoleerd van anderen.
 • Nahil:


  De naam Nahil komt qua betekenis overeen met de naam Rayyan, wat de dorstige betekent die dronk totdat deze werd gelest, of degene die om water vraagt, maar uit de bron en niet van wie dan ook. Dit maakt de eigenaar van de naam bekend om zijn geduld, medeleven en zich aan niemand onderwerpen. Hij is ook ambitieus en streeft altijd naar het beste door zijn eigen inspanningen, zonder op iemand te vertrouwen.
 • Lolita:


  Lolita is een vrouwelijke naam van Spaanse afkomst en de betekenis ervan is verdrietig, deprimerend, bedroefd en spijtig. De betekenis van de naam Lolita in de psychologie verschilt niet van de betekenis vermeld in het namenwoordenboek, dat we eerder noemden.
 • Mijnen:


  De kenmerken van de drager van de naam Minas zijn kalm, zachtaardig, oordeelsvermogen en nuchterheid die hem helpen de moeilijkste problemen te overwinnen. De naam wordt door christenen aan hun kinderen gegeven omdat het de naam is van een heilige die bekend was in de 4e eeuw. eeuw na Christus.
 • Bobby:


  De meest onderscheidende kenmerken van elke jongen die bekend staat als Bobby zijn dat hij heel elegant is, zich zorgen maakt over zijn uiterlijk en een trots heeft die weigert voor iemand te buigen, zelfs als hij dat nodig heeft. Bovendien is hij meestal van een hoog sociaal niveau. status en bekend en beroemd. Al deze kenmerken kwamen voort uit de verschillende betekenissen van de naam Bobby, zoals het luxueuze tapijt en degene met geel haar, helder en beroemd.

Betekenissen van namen volgens de psychologie


De naam Nevada is van Spaanse afkomst en wordt meestal gegeven aan een meisje met een witte en mooie huid en zich onderscheidt door haar mooie, slanke figuur. Wat de betekenis van de naam in het Spaans betreft, deze is wit als sneeuw.

De meest voorkomende karaktereigenschappen van de naam Yolande zijn dat ze goedhartig, zachtaardig en zeer gevoelig is. Dit maakt haar kwetsbaar voor veel pijn in haar leven vanwege haar extreme vertrouwen in de mensen om haar heen. naam Yolande is afgeleid van de naam Violet, wat violette bloem betekent, omdat de oorsprong Romeins is.

Hij is de man met één woord, eervol en genereus, wiens persoonlijkheid de goede eigenschappen bevat die hij heeft geërfd van zijn nobele afkomst. Deze kwaliteiten bestaan ​​gebaseerd op de betekenis van de naam Nibal, die nobel, intelligent, intelligent en deugdzaam is. omdat Nibal, gebruikt als mannelijke eigennaam, in de meervoudsvorm kwam van het enkelvoud Nabil.

Het meisje dat bekend staat als Serena heeft een kenmerkende verschijning waardoor de mensen om haar heen naar haar kijken en haar bewonderen. Ze is mooi en heeft een slank lichaam. Ze onderscheidt zich ook door haar zachtheid en vriendelijke hart. Al deze kwaliteiten kunnen worden afgeleid uit de betekenis van de naam Serena, die blond, helder, sprankelend is en de oorsprong ervan is Latijn.

Puur, puur, mooi, zachtaardig en eervol, van eervolle afkomst en eervolle afkomst. De betekenis van de naam Karen verschilt volgens de psychologie niet van de eerder genoemde betekenissen, maar het moet bekend zijn dat de naam Karen ingekort kan worden van de naam Katharina of de naam Karnia, dus het kan Duits of Italiaans zijn.